MUP KANTONA SARAJEVO

Pucnjava u Hrasnom: Šljivo još nije uhapšen, Drakovac zadržan u KCUS-u zbog teških povreda

U pucnjavi oštećen i automobil Citroen

Pucnjava se desila u popodnevnim satima. Ilustracija

Piše: B. C.

4.4.2022

Pripadnici MUP- a Kantona Sarajevo i dalje tragaju za Edhemom Šljivom za kojeg se sumnja da je jučer u  sarajevskom naselju Hrasno na Trgu Heroja ranio Rijada Drakovca, potvrđeno je za portal "Avaza" od izvora bliskog istrazi. 

O jučerašnjoj pucnjavi oglasio se i MUP Kantona Sarajevo: 


- Dana 03.04.2022.godine u 13:45 sati, obaviještena je Treća PU da je u ulici Trg heroja, općina Novo Sarajevo došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica. Tom prilikom je povrijeđeno lice R.D., rođen 1995.godine, nastanjen u Sarajevu. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede nanesene vatrenim oružjem u predjelu desne noge, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju-navodi se u saopćenju.


O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se preduzmu mjere i radnje zbog počinjenog krivičnog djela iz člana 323. (Izazivanje opće opasnosti) u sticaju sa članom 172. (Teška tjelesna povreda) KZ F BiH. Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

- Također je oštećeno i motorno vozilo marke “Citroen”, koje se nalazilo parkirano u neposrednoj blizini mjesta događaja. Poduzimajući mjere i radnje na prikupljanju informacija, kao i identifikaciji i pronalasku izvršioca navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja o mogućem izvšiocu za kojim se intenzivno traga- navedeno je u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.