REAGIRALA POLICIJA

Saobraćajna nesreća u Gornjoj Jošanici: Vozač automobilom udario u stub ulične rasvjete

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju

Policija na terenu. ILUSTRACIJA

A. O.

8.4.2022

Saobraćajna nesreća u Gornjoj Jošanici na području Vogošće, dogodila se jučer u 15:10 sati.

Tom prilikom došlo je do skretanja van kolovoza i udara u metalni stub ulične rasvjete putničkog motornog vozila marke “Ford Focus”, reg. oznaka E32-K-857, kojim je upravljao vozač R.B., rođen 1973.godine u Visokom, nastanjen u Vogošći. 

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobio je putnik iz navedenog vozila, R.R., rođen 1945.godine, nastanjen u Vogošći. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju. 

Lakše tjelesne povrede zadobio je vozač R.B., koji je nakon ukazane ljekarske pomoći upućen na kućno liječenje. O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nesreće.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.