OPĆINSKI SUD ZENICA

Sjećate li se Dževada Sadrije koji je zarobio turiste iz Turske: Dobio godinu i po zatvora za nasilništvo

Sadrija prošle godine jednoj osobi nanio lakše povrede

Sadrija uhapšen u februaru ove godine. Avaz

Piše: B. C.

9.4.2022

Postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Općinski sud u Zenici donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Dževada Sadrije zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH, kojom mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) mjeseci, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Optužnicom se Dževad Sadrija tereti da je 17. septembra 2021. godine, oko 22 sata, na području grada Zenica, naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem i nasiljem ugrozio građanski mir, kojom prilikom je jednoj osobi nanio lakše tjelesne povrede.


Ime Dževada Sadrije postalo je poznato nakon događaja iz februara ove godine kada je uhapšen zbog otmice četvorice državljana Turske koje je pet dana držao zatvorene u svojoj kući u mjestu Kovanići.

Sadrija je zajedno s još jednim muškarcem, uz upotrebu vatrenog oružja i fizičke sile iz Sarajeva odveo četvoricu turista iz Turske u Kovaniće. Turisti su uspjeli pobjeći iz kuće i pomoć potražiti kod prvih komšija.

Obojica se terete za razbojništvo i protivpravno lišenje slobode.

Mještani Kovanića su tada rekli da je Sadrija i ranije bio nasilan, da je znao pretući muškarca bez ikakvog razloga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.