TUGA

Prerano ugašen život: Oglasila se policija o nesreći u kojoj je poginuo 18-godišnji mladić

Uviđajnim radnjama policijski službenici PU Široki Brijeg sa dežurnim tužiteljem Kantonalnog tužitelja ZHK utvrdili su da je došlo do samoslijetanja vozila marke Opel Vectra, navodi se u saopćenju

Vozilo u potpunosti smrskano. Jabuka.tv

E. Ć.

11.4.2022

U noći između nedjelje i ponedjeljka, oko 3 sata, došlo je do teške saobraćajne nesreće u mjestu Privalj kod Širokog Brijega u kojoj je život izgubila jedna osoba (18). 

- Službenici PU Široki Brijeg su u noći između nedjelje i ponedeljka, oko 3 sata, primili prijavu da se u mjestu Privalj dogodila saobraćajna nesreća s povrijeđenim osobama.

Po zaprimljenoj prijavi policijski službenici PU Široki Brijeg su izašli na mjesto događaja , gdje je dežurni doktor Doma zdravlja konstatirao smrt osobe V.K.(18) iz mjesta Gornje Dužice, Široki Brijeg, dok je osoba I.M.(18) s prebivalištem u mjestu Mokro, Široki Brijeg , zadobila tjelesne povrede, te je nakon ukazane ljekarske pomoći prevezena u Kliničku bolnicu Mostar na daljnje liječenje.

Uviđajnim radnjama policijski službenici PU Široki Brijeg sa dežurnim tužiteljem Kantonalnog tužitelja ZHK utvrdili su da je došlo do samoslijetanja vozila marke Opel Vectra, kojim je upravljao V.K, na način što se vozilo kretalo magistralnom cestom M-6.1 Posušje – Široki Brijeg te gubitkom kontrole nad vozilom, isto silazi van trotoara na desnu stranu te ostvaruje kontakt s radnim strojem koje je se nalazilo ispred poljoprivredne apotekeu mjestu Privalj.

 Po kompletiranju predmeta uputit će se odgovarajuće izvješće Kantonalnom tužiteljstvu ZHK - navodi se u saopćenju PU Široki Brijeg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.