BEOGRAD I NIŠ

Haos u Srbiji: Dojave o bombama u četiri tržna centra

U pitanju su TC "Galerija", "Rajićeva", "Merkator" i "Delta planet"

Hiljade ljudi je evakuisano iz četiri tržna centra u Beogradu i Nišu. Nova.rs

H. J. I.

18.4.2022

Čak četiri dojave bombi "odjeknule" su danas u Srbiji u posljednjih sat vremena, i to tri u najprometnijim tržnim centrima u Beogradu i jednom tržnom centru u Nišu. 

Tržni centri "Galerija", "Rajićeva" i "Merkator" u Beogradu evakuisani su danas zbog dojava o bombi, rečeno je Tanjugu u MUP-u.  TC "Galerija" evakuisan je oko 14 sati, a odmah zatim počela je i evakuacija posjetilaca iz TC Rajićeva.

TC Rajićeva u Beogradu. ANA LAĐAREVIĆ / RINGIER

Kontradiverzione ekipe su na terenu i pretražuju objekte. Posjetioci su otišli, ali sat vremena od evakuacije svi zaposleni u TC "Galerija" stoje ispred ovog tržnog centra.


Evakuacija iz TC "Galerija" u Beogradu. SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

Obezbjeđenje u "Galeriji" govori ljudima da se sklone dalje od ulaza, odnosno da pređu na drugu stranu ulice, javlja reporter Blica sa lica mjesta.

Ispred "Galerije" se nalaze četiri policijska vozila i jedan saobraćajac koji ne dozvoljava da se uđe u ovaj tržni centar.

Oko 14 sati prijavljeno je anonimno da je postavljena bomba u TC "Delta planet" na Bulevaru Nemanjića u Nišu nakon čega je tržni centar evakuisan, a ekipe protivdiverzione zaštite su na terenu i vrše provjeru.

TC Delta planet u Nišu. Screenshot / Nova.rs

Kako "Blic" nezvanično saznaje anonimna dojava upućena je putem maila Delta planetu, a također je upućen anoniman poziv niškoj polici.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.