CRNA GORA

Nastavlja se akcija hapšenja u kojoj je privedena i Vesna Medenica: Uhapšeni policajci i carinici

Policija je u martu potvrdila da je Miloš Medenica koristio kriptovani telefon preko kog je ugovarao šverc droge iz Kolumbije i krijumčarenje cigareta

Akcija policije. ILUSTRACIJA

A. O. / Blic.rs

19.4.2022

U Crnoj Gori tokom noći i jutra nastavljena je akcija, koja je započela hapšenjem bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, i uhapsili više osoba zbog sumnje da su pripadnici kriminalne grupe.

Kako navode crnogorski mediji, pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala nastavili su akciju koja je započela preksinoć hapšenjem Medenice.


Stavljene mu lisice

Među uhapšenima je, kako se navodi, policajac iz Kolašina, M. Medenica. Njemu su lisice na ruke stavljene sinoć, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore.

Vijesti navode da je akcija hapšenja izvedena u više crnogorskih gradova, među kojima su Podgorica, Budva i Bar, i da se među "palima" nalaze pripadnici Uprave carina i policije.

Vesni Medenici sinoć je, nakon saslušanja, određeno zadržavanje do 72 sata.


Kriptovani telefon

Podsjetimo, Medenica je uhapšena zbog sumnje da je počinila dva krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Policija je u martu potvrdila da je Miloš Medenica koristio kriptovani telefon preko kog je ugovarao šverc droge iz Kolumbije i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je objelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, "jer im mnogo zna", aludirajući na konkurente u švercu cigareta, prenosi Blic.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.