IZVRŠEN PRETRES

Akcija policije u Travniku i Bugojnu: Pronađen spid, marihuana i vaga

Tom prilikom A.H. je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis

A. O.

19.4.2022

Pronađena droga. MUP SBK

Tokom proteklog vikenda realizovane su dvije uspješne akcije u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, što predstavlja nastavak ranije planiranih aktivnosti.

Akcije su izvedene na području Travnika i Bugojna.


Borba protiv zloupotrebe

U Travniku je akcija izvedena oko 11:45 sati u ulici Bosanska, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili kontrolu osoba M.L. rođen 2003.godine Travnika i A.H. rođen 2002.godine iz Tuzle. 

Tom prilikom A.H. je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis.

Uspješnu akciju u Bugojnu, istog dana u večernjim satima, realizovali su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, PU i PS Bugojno, koji su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili pretres vozila marke Mercedes, kuće i pratećih objekata, koje koristi A.Š. rođen 1987.godine iz Bugojna.


Podnošenje izvještaja

Prilikom pretresa pronađeno je više pvc vrećica sa sadržajem materija za koje se sumnja da su opojne droge spid i marihuana, vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz ove oblasti.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije i predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenih slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.