OTAC NESTALOG MATEJA

Nenad Periš: Bog će dati da se nešto na kraju ipak sazna i da se ova agonija završi

Želje da je živ su uvijek prisutne, ja očekujem da se Matej pojavi, rekao je Periš

Nenad i Matej Periš. Arhiv

E. Ć. / Blic

23.4.2022

Već četiri mjeseca se traga za Matejem Perišem, Splićaninom koji je nestao u Beogradu između 30. i 31. decembra. Njegov otac Nenad je govorio za srbijansku TV Prva.

Novih informacija nema, ja sam u kontaktu sa srbijanskom policijom svaki dan i oni me obavještavaju za nova saznanja, ali ta saznanja nisu dovela do novih informacija koje bi pomogle u potrazi za Matejem. 



Samo da se pojavi

Želje da je živ su uvijek prisutne, ja očekujem da se Matej pojavi, jer ništa nije sagledano do kraja i ne postoji činjenica da je Matej završio u rijeci sa sigurnošću. Mi očekujemo i nadamo se da se Matej pojavi i uopće nije važno što se dogodilo, samo da se pojavi.

Sva razmišljanja su otvorena i Bog će dati da se nešto na kraju ipak sazna i da se ova agonija završi. Nema druge nego vjerovati i nadati se i to je ono što mene vodi kroz život i što god da se dogodi ja ću znati da je Matej na pravom mjestu - rekao je Nenad Periš, prenosi Blic.

Jedna velika enigma

Periš je kazao da je više puta prošao cijelu priču, ali da je to jedna velika enigma.

- Matej niije nestao, on je otišao. Moje mišljenje je da je Matej znao gdje ide i da, ako se nešto dogodilo, da je to bilo neočekivano za njega. Sve su opcije otvorene i ja se nadam najboljem. Znam da ako bi se pronašao, da bi i u Hrvatskoj i Srbiji bilo veliko slavlje, rekao je Nenad i poželio sretan Uskrs svima u Srbiji sa suzama u očima - kazao je Nenad Periš.

On je dodao da se vratio u Split zbog porodice.

- Bolno je, ali to je život. Matej je uvijek sa mnom, možda neće biti kao nekad, ali srest ćemo se negdje - poručio je Periš, prenosi Blic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.