UHAPŠENE DVIJE OSOBE

Oglasio se MUP KS o ubistvu u Sarajevu: Zapalili leš da bi sakrili ubistvo

Policijski službenici nad uhapšenim licima provode kriminalističku obradu u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, nakon koje će biti poznato više detalja u vezi sa ovim krivičnim djelom

M. Aščić

MUP KS došao do saznanja o indentitetu ubijene osobe

Foto: Ilustracija


Izvršenim uviđajem kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na mjestu požara u ulici Odobašina, gdje je u devastiranoj i zapaljenoj kući pronađen ugljenisan nepoznat leš muške osobe, utvrđeno je da se radi o nasilnoj smrti - ubistvu.

Intenzivnim radom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca, policijski službenici su došli do saznanja o identitetu ubijene osobe čiji je leš zapaljen s namjerom prikrivanja i uništenja tragova i dokaza krivičnog djela.

Daljim radom, poduzimajući niz službenih mjera i radnji od strane policije Kantona Sarajevo identifikovane su, pronađene i lišene slobode dvije osobe koje se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelom ubistva.

Policijski službenici nad istim provode kriminalističku obradu u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, nakon koje će biti poznato više detalja u vezi sa ovim krivičnim djelom.

NA VRH

Podijeli članak na