HOĆE LI BITI PRITVOREN

Saslušan Slovenac koji je skrivio nesreću u Drežnici u kojoj je život izgubio Mustafa Ibrišević: Evo šta je rekao u Tužilaštvu HNK

Rekao je da u trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola niti droga

Sa mjesta nesreće. Avaz

Piše: M. Smajkić

30.4.2022

Boštjan Furek, državljanin Slovenije iz Ptuja večeras je saslušan na okolnosti nesreće koja se dogodila u četvrtak u mjestu Drežnica sjeverno od Mostara, a u kojoj je smrtno stradao Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog.

Furek je, podsjetimo, upravljao kombijem Renault Trafik u kojem se nalazilo još sedam osoba, a pod još neutvrđenim okolnostima je prešao na suprotnu stranu ceste i direktno se sudario s cisternom za čijim je volanom bio nesretni Ibrišević.

Od siline udara, cisterna je sletjela s ceste i završila u jezeru.

Slovenac, koji je nakon nesreće bio hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić" u Mostaru, večeras je na saslušanju u Tužilaštvu HNK, kako nam je to potvrđeno, iznosio svoju odbranu.

Rekao je da u trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola niti droga, a priznao je da je tokom dana, ali u prijepodnevnim satima, popio dva piva. 

Podsjetimo on je odmah nakon nesreće alkotestiran, ali test nije pokazao prisustvo alkohola u krvi.

Svjestan je, kazano nam je, činjenice da je prešao na suprotnu stranu ceste, ali objašnjenje za to nije imao.

Postupajuči tužilac će u roku od 24 sata donijeti odluku o tome hoće li prema nadležnom sudu uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.