NOVI DETALJI

Šokantne izjave narkomana osumnjičenih za stravično ubistvo u Sarajevu: Heroin kupili novcem od prosjačenja, ko je izbo Bebea?!

Osumnjičeni Ahmed Ramić i Fahrudin Bajramović zajedno se drogirali s nastradalim

Privođenje Ramića i Bajramovića. Avaz

Piše: B. C.

1.5.2022

Ahmed Ramić i Fahrudin Bajramović koji su pritvoreni zbog ubistva muškarca čije su tijelo zapalili u napuštenoj kući u Odobašinoj ulici, istražiteljima u policiji su sve priznali da bi Bajramović u Tužilaštvu sve negirao i promijenio priču. Tijelo je pronađeno 27. marta kada su vatrogasci iza 21 sat došli da gase požar u devastiranoj kući. 

Ovi heroinski ovisnici jedan na drugoga su prebacivali krivicu za ubistvo Azema Ajvazija zvanog Bebe sa kojim su u napuštenoj kući zajedno konzumirali heroin. Kupili su ga 24. marta za 50 KM koje su "zaradili" tako što su prosili po Sarajevu. Ahmed i Bebe su ubrizgali drogu u venu, dok je Bajramović heroin uzimao sa folije. 


Nemoj da te izbodem

Ramić je ispričao da mu je Bebe ranije oteo telefon te kada ga je pitao da mu vrati bar karticu, Bebe je navodno izvadio nož i rekao "nemoj da te izbodem".

- Izbio sam mu nož iz ruke, Fahrudin ga je zgrabio, dva puta ga ubo u stomak i u ruke. Izvadio je upaljač te je zapalio spužvu na koju je Bebe pao. Pobjegli smo prema tramvajskoj stanici kod Predsjedništva - kazao je Ramić.


Fahrudin mu je rekao da je nakon dva dana otišao do kuće i ponovo zapalio tijelo.

Bajramović je u policiji imao drugu priču:

- Ahmed je ubo Bebea u bubrege, i još jednom u tijelo. Bježali smo odmah. Dva dana poslije išli smo opet tamo, Ahmed je rekao da je Bebe mrtav. On je zapalio spužvu na kojoj je Bebe ležao.


Ubo ga je u bubrege

Bajramović je promijenio iskaz u Tužilaštvu, te je ispričao da su nastradalog našli predoziranog u napuštenoj kući. Dolazio je dva tri dana da vidi je li neko pronašao mrtvog Bebea ali je vidio da i dalje mrtav leži.

Bajramović je rekao da su on i Ahmed u srijedu 27. marta zajedno došli ponovo u napuštenu kuću i zapalili spužvu da bi neko došao, gasio požar i pronašao tijelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.