JEZIVE SCENE

Direktorica o napadu u Trgovačkoj školi: Nožem je ubo druga za vrijeme časa, djeca su plakala

Neki đaci tvrde da su se dječaci navodno posvađali oko toga koji je kraj grada

S. S. / Telegraf.rs

Direktorica Trgovačke škole u Beogradu

Foto: TELEGRAF.RS


Mira Lekić, direktorka Trgovačke škole u Beogradu za Telegraf objasnila je kako je učenik na sred časa izbo druga ničim izazvan. Do sada učenik nije pravio probleme, a motiv napada se još uvijek utvrđuje.

- Na petom času učenik je nožem izbo druga ničim izazvan. Napad se dogodio naočigled djece i nastavnika. O cijelom slučaju je obavješten školski policajac. Iz straha nismo puštali djecu kući dok nismo čuli da je napadač uhapšen. Svi smo jako potrešeni u uplašeni. Djeca su plakala. Ubodeni mladić nije gubio svjest. U pitanju su lake povrede. Škola će pokrenuti disciplinski postupak i biće pružena podrška učenicima svjedocima. Mi smo obavijestili i roditelje djece. Pitali smo i dečaka koji je napao druga zašto je pobjegao - kaže Lekić i dodaje:

- Nisam imala saznanja da je bilo problema u tom odjeljenju. Sve se desilo na času ekonomskog predmeta, profesor je bio prisutan. Ne znam da li je razlog svađa oko kraja, to ćemo sve saznati na disciplinskoj komisiji. Pojačat ćemo nadzor, mi na ulazu u školu imamo obezbjeđenje. Imamo predavanja na temu discipline, imamo i zakazana predavanja u saradnji sa policijom. Bavimo se djecom, tim za nasilje radi - rekla je ona.

Policajci iz policijske stanice Stari grad uhapsili su M.K. (17) učenika prvog razreda Trgovačkoj školi u Beogradu neposredno nakon što je nožem napao i povrijedio Ž. Š. (16) također đaka te školske ustanove.

Napad se dogodio na sred časa.

- Policija je u kanti za smeće našla krvav nož kojim je uboden maloljetnika. Nakon napada Ž. Š. se dao u bijeg, policija ga je uhapsila u Balkanskoj ulici. Iza svega se krije svađa dvojice učenika - kaže Telegrafov izvor blizak istrazi.

Koji je kraj bolji?

Kako Telegraf saznaje, napad se dogodio, oko podne, kada su se dvojica učenika posvađala, u učionici, tokom nastave. Osumnjičeni za napad M. K. najprije je školskog druga udario stolicom, a onda ga nožem ubo u leđa. Nastavnica i ostali učenici odmah su pozvali ljekare i policiju. Ekipa hitne pomoći prevezla je povrijeđenog učenika u dječiju kliniku u Tiršovoj.

Policijske patrole stanice Stari grad, koje su prve izašle na mjesto napada, ubrzo su u okolinim ulicama privele osumnjičenog. U jednoj kanti za smeće, u blizini škole, pronađen je i nož tzv. skakavac, kojim je 16-godišnji učenik napadnut.

Neki đaci tvrde da su se dječaci navodno posvađali oko toga koji je kraj grada bolji jer je izbodeni učenik M. K. je, kako saznaje Telegraf, iz Zemuna, a Ž. S. je sa Lekinog brda.

Prema priči očevidaca, Ž.Š je u jednom trenutku svađe rekao Zemuncu da može da dođe u Zemun i da ih "sve izbode tamo".

Više o:

Srbija MUP Srbije
NA VRH

Podijeli članak na