OBRAČUNI

Brutalna likvidacija: Muškarac ubijen sa šest metaka iz pištolja sa prigušivačem

Prema prvim informacijama, pretpostavlja se da je njegovo ubistvo povezano s ubistvom prije dvije godine kada je ubijen 18-godišnji Filip Lepojević

A. Č. / Telegraf.rs

Policija na licu mjesta

Foto: Telegraf


Još jedna likvidacija u Beogradu. Kako javljaju srbijanski mediji, usred bijela dana likvidiran je 28-godišnji Luka Perenčević.

Njega je ubio muškarac koji je nosio torbu poznatog beogradskog dostavljača hrane.

- Još uvijek nepoznati ubica ušao je u improviziranu teretanu noseći torbu za dostavu hrane. Vidio je Perenčevića kako sjedi unutra na klupi i u njega ispalio šest hitaca iz pištolja s prigušivačem. Perenčeviću su pokušala pomoći trojica mladića koji su bili u teretani i izveli ga van, no on je već bio mrtav. Vjeruje se da je ubica profesionalac - rekli su za "Telegraf" izvori bliski istrazi.

Prema prvim informacijama, pretpostavlja se da je njegovo ubistvo povezano s ubistvom prije dvije godine kada je ubijen 18-godišnji Filip Lepojević, a njegov prijatelj 21-godišnji A.Đ. je ranjen.

Policija je tada uhapsila trojicu braće Rakočevića, Petra (36), Uroša (26) i Radovana (39), zbog ubistva Lepojevića.

Otac braće Rakočević tvrdio je za medije da ih je maltretirao Luka Perenčević, inače navijač FK Rad te da je na Banjici on bio strah i trepet.

Više o:

Beograd Ubistvo
NA VRH

Podijeli članak na