NOVI DETALJI

Oglasio se MUP KS o saobraćajnoj nesreći na Drveniji: Teške povrede zadobio mladić iz Zenice

Operativnim radom na terenu, policijski službenici su u ulici Za beglukom, općina Stari Grad Sarajevo pronašli predmetno vozilo

Policija bila na terenu. AVAZ

A. O.

11.5.2022

Saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđena jedna osoba dogodila se jučer na Drveniji, u Sarajevu.

Iz policije MUP-a Kantona Sarajevo oglasili su se povodom ovog nemilog događaja.

- Dana 10.05.2022.godine u 13,40 sati u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka V.J., rođen 2002.godine u Zenici, gdje je i nastanjen, od strane putničkog motornog vozila marke “Porsche Cayenne”, reg. oznaka O52-M-367, kojim je upravljao NN vozač. Nakon saobraćajne nezgode NN vozač se vozilom udaljio sa mjesta događaja ne ukazavši pomoć osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći - navode iz policije. 

Operativnim radom na terenu, policijski službenici su u ulici Za beglukom, općina Stari Grad Sarajevo pronašli predmetno vozilo.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak V.J., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je zadržana na daljem liječenju.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku vozača.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.