MINISTAR MUP-A RS

Lukač: U Srbiji uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa ubistvom Bašića

Uhapšena osoba se dovodi u vezu sa izvršenjem ubistva Radenka Bašića i još jednim ubistvom u Prijedoru, od prije godinu dana

A. Č.

Lukač: MUP RS ima dovoljno materijalnih dokaza

Foto: Avaz


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da entitetska policija ima dovoljno materijalnih dokaza koja terete naručioca i izvršioca ovih ubistava, prenosi RTRS.

Po potjernici MUP-a RS, u Srbiji je 8. maja uhapšena osoba koje se dovodi u vezu sa izvršenjem ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije Prijedor, Radenka Bašića i još jednim ubistvom u Prijedoru, od prije godinu dana, izjavio je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, nakon razgovora sa ministrom policije Srbije Aleksandrom Vulinom u Beogradu.

Lukač je rekao da MUP RS ima dovoljno materijalnih dokaza koja terete naručioca i izvršioca ovih ubistava.

- Po jednoj potjernici za ubistvo koje smo imali prije godinu dana u Prijedoru, MUP Srbije izvršio je hapšenje jednog lica koje sumnjičimo za izvršenje tog ubistva. Povezujemo ga sa izvršenjem ubistva našeg načelnika Bašića, to jest da je narudžba za ubistvo bila od istog čovjeka Rajlića, kojeg smo već uhapsili i koji se nalazi u zatvoru tako da ćemo rješiti i jedno ubistvo koje je ostalo iz prethodnog perioda - istakao je Lukač.

Više o temi Dragan Lukač

ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH
Dodik nakon sankcija: Stranci mi spremaju otmicu
NA VRH

Podijeli članak na