TRAGEDIJA

Pogledajte video: Eksplozija u hemijskoj fabrici u Sloveniji, više od 10 osoba povrijeđeno

Također ne bismo smjeli prilaziti licu mjesta, poručili su iz policije.

Eksplozija je odjeknula u jutarnjim satima. PRINTSCREEN

A. O. / N1

12.5.2022

Eksplozija je odjeknula u jutarnjim satima u hemijskoj fabrici Melamin u centru Kočevja. Policija apeluje na stanovnike ovog područja da zatvore prozore i ne izlaze napolje.

Policija je u 8:35 sati dobila dojavu da je u centru Kočevja odjeknula eksplozija ili da je izbio požar. 


Kako je saopćeno iz Policijske uprave Ljubljana, hitne službe su na terenu, a zatvorena je i magistralna cesta kroz Kočevje.

- Savjetujemo svim stanovnicima u okruženju da zatvore prozore i ne izlaze napolje tokom intervencije. Također ne bismo smjeli prilaziti licu mjesta - poručili su iz policije.


Gradonačelnik Kočevja Vladimir Prebilič u kratkom intervjuu za N1 Slovenija rekao je da trenutno radi štab za vanredne situacije.

Prema posljednjim podacima, Uprava Republike Slovenije za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama saopštila je da je u eksploziji povrijeđeno više od deset osoba, a jedna osoba je zadobila teške opekotine.

Aktivirane su vatrogasne jedinice, medicinske jedinice, jedinica ELME (Ekološka laboratorija sa mobilnom jedinicom), a aktivirana je i helikopterska pomoć, rekli su. Iz Doma zdravlja Kočevje za N1 Slovenije rečeno je da su sve jedinice Hitne pomoći na terenu, piše N1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.