ZBOG DROGE

U nastavku operativno-taktičke akcije „Vis“ – Meta uhapšene osobe iz Visokog i Mostara

Lica lišena slobode su predata Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona

A. O.

Policijski službenici Federalne uprave policije

Foto: ILUSTRACIJA (FOTOGRAFIJA NE PRIKAZUJE DOGAĐAJ)


Policijski službenici Federalne uprave policije su u nastavku operativno-taktičke akcije „Vis“ – Meta pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela iz člana 238. „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine jučer su uhapsili lice inicijala E.K. (1984) iz Visokog.

Aparati za igre na sreću

Ovo lice se sumnjiči da je u dužem vremenskom periodu vršilo nabavku, uzgoj i prodaju opojne droge na području Zeničko-dobojskog kantona.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres pokretne i nepokrene imovine koje pomenuto lice koristi, kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, novac u iznosu od oko 20.000 KM, te drugi predmeti koji potiču iz krivičnog djela. U prostorijama koje pomenuto lice koristi pronađeni su i aparati za igre na sreću, te je na lice mjesta pozvana poreska inspekcija u nadlaženo postupanje.

Izvršili pretrese

Policijski službenici Federalne uprave policije su u okviru iste akcije, a zbog sumnje na izvršenje krivičnog djela iz člana 388. „Odavanje službene tajne“, slobode lišili i lice inicijala D.B. (1978) iz Mostara, te izvršili pretrese pokretne i nepokretne imovine koje lice koristi na lokacijama u Mostaru i Širokom Brijegu, te su tom prilikom pronašli laptop, telefone i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Lica lišena slobode su predata Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi dalje predaje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Više o temi Akcija "Meta"

VELIKA AKCIJA POLICIJE
Hapšenja zbog trgovine kanabisovim uljem
NA VRH

Podijeli članak na