GDJE SE KRIJE

Vozač Porschea koji je udario studenta na Drveniji nije pronađen na adresi u Zenici

Za njim je raspisana potraga i sve policijske angencije postupaju po tome, kaže Elvedin Fišek, portparol MUP-a Zeničko- dobojskog Kantona

B. C.

Građani uslikali plavi Porsche

Foto: Avaz


Vozač koji je udario Porscheom studenta iz Zenice na Drveniji u Sarajevu, 27-godišnji Albin Travnjak nije pronađen na adresi stanovanja u Zenici, potvrdio je za portal “Avaza” Elvedin Fišek, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

- Za njim je raspisana potraga i sve policijske angencije postupaju po tome i vjerujem da će čim bude stavljen pod kontrolu i lišen slobode, svi mediji to znati – kazao je za “Avaz”  Fišek.

Napomenuo je da istragu vodi MUP Kantona Sarajevo koji je i raspisao potragu.

Iz Odjela za informisanje MUP-a KS također su nam potvrdili da odbjegli vozač još nije pronađen i uhapšen.

Za Albinom Travnjakom je izdat nalog za hapšenje nakon što je utvrđeno da se nalazio za volanom automobila koji je udario studenta, a zatim se udaljio s lica mjesta. Vozilo je pronađeno napušteno u starom dijelu Sarajevo u ulici Za Beglukom. Očevici kažu da su u vozilu bile dvije osobe.

Povrijeđeni mladić je zadobio teške tjelesne povrede zbog čega je zadržan na daljem liječenju u Kliničkom centru Sarajevo. Nesreća se desila 10. maja ispred Fakulteta političkih nauka.

NA VRH

Podijeli članak na