STRAVIČAN ZLOČIN

Komšija zaklao učiteljicu, pa zapalio kuću: Bili su u dobrim odnosima

Stravičan zločin otkriven je kada su policajci došli da ugase požar koji je gutao objekat kraj kuće

Komšija zaklao učiteljicu, pa zapalio kuću: Bili su u dobrim odnosima. ILUSTRACIJA

S. S. / Blic

13.5.2022

Slavoljub J. (62) sinoć je u selu Rožanci u Barajevu brutalno ubio svoju komšinicu, učiteljicu Snežanu Đ. (67), a potom, najvjerovatnije, u pokušaju da prikrije zločin, zapalio kuću!

Kako saznaje Blic, ubijena žena i ubica su se poznavali iz sela. Ona je bila učiteljica, a on komšija koji je radio za nadnicu. Zbog čega ju je ubio, komšijama nije jasno, kažu da su uvijek bili u dobrim odnosima, družili se, pili kafu zajedno.

- On je skoro slijep, ni ne čuje, stariji je čovek. Živio je zapušteno, u kolibi nekoj, onako kao neki gorštak - priča za "Blic" komšija M.N.

Živjela sama

Kako dodaje, ubijena žena bila je udovica, koja je u kući nakon smrti supruga živjela sama.

- Suprug joj je prije nekoliko godina umro od kancera. Ona je još radila, bila je učiteljica, divna žena. Jako ugledna porodica, imaju i tri divne ćerke koje nisu živjele tu, već u Beogradu - priča on.

Kako kaže, ne može da shvati zbog čega bi je Slavoljub J. ubio.

- Niko ga nije izbjegavao, nije nikada pravio probleme. Radio je za nadnicu, uradi posao i ode. Volio je da popije ponekad, ali ništa to nije bilo ni strašno, ni mnogo... On je jak čovjek, kao bik... Čuo sam da ju je zaklao... - šokirano dodaje mještanin.

Pokušaj ubistva

Stravičan zločin otkriven je kada su policajci došli da ugase požar koji je gutao objekat kraj kuće. Tek kada su uspjeli da ugase vatru, u kući su u jednoj sobi pronašli tijelo ubijene žene koja je bila zaklana nožem, a u drugom dijelu kuće muškarca sa takođe prerezanim vratom, koji je davao znake života. On je odmah prevezen u Urgentni centar.

Prvim rezultatima istrage utvrđeno je da je muškarac nožem ženi prerezao vrat i ubo u leđa, a onda je zapalio kuću pokušavši da izvrši samoubistvo.

Na mjestu zločina i dalje su jake snage policije koje vrše uviđaj, kao i ekipe Hitne pomoći.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.