MASOVNA TUČNJAVA

Pokušali ubiti migranta u centru "Ušivak": Maloljetnik iz Afganistana izboden nožem

Na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan 17- godišnjak iz Afganistana

Policija intervenirala u centru "Ušivak". Avaz

Piše: B. C.

16.5.2022

Pripadnicu Policijske uprave Hadžiću i Tarčin jučer su u jedan sat u noći obaviješteni da je u krugu Privremenog prihvatnog centra “Ušivak”, ulica Kasarna, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučnjavom između više osoba. 

- Tom prilikom je mldb. lice, rođeno 2005.godine u Afganistanu zadobilo povrede nanesene oštrim predmetom od strane NN lica. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekope Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, a na Klinici ta torakalnu hirurgiju je zadržano na daljem liječenju. Također je još jedno mllb. lice zadobilo lakše tjelesne povrede. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se događaj okvalifikuje kao krivično djelo iz člana 166. u vezi sa članom 28. KZ F BIH (Ubistvo u pokušaju)- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, kao i pronalasku izvršilaca čiji  je identitet poznat policijskim službenicima.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.