MUP KANTONA SARAJEVO

Policija o nesreći na Dobrinji: Dječak zadobio povrede opasne po život, vozač Škode uhapšen

Desetogodišnjak zadržan na Klinici za anesteziju i reanimaciju u UKC Sarajevo

Policija jučer na mjestu nesreće. Avaz

Piše: B. C.

17.5.2022

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili su detalje stravične nesreće na Dobrinji kojom prilikom su građani spašavajući dijete pod točkovima, prevrnuli automobil koji ga je udario.  Desetogodišnjaku je život ugrožen, a 21- godišnji vozač  "Škode"  uhapšen je nakon uviđaja.  

- Dana 16.05.2022.godine u 15 sati u ulici Trg djece Dobrinje, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara pješaka S.H., rođen 1957.godine, nastanjen u Sarajevu i djeteta, rođeno 2012.godine u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke “Škoda”, reg. oznaka A62-E-268, kojim je upravljao vozač B.D., rođen 2001.godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobilo je dijete, a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržano na daljem liječenju, dok je lakše tjelesne povrede zadobio pješak S.H.- naveli su iz MUP-a KS.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

- Istog dana u 20:50 sati, vozač B.D. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djela iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog saobraćaja) KZ F BiH i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode- saopćili su iz policije.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.