TEŠKE POVREDE

Oglasio se hirurg koji je operirao ranjenu ženu iz Kragujevca: Ona je na liniji između života i smrti

Njene povrede su izuzetno teške jer je metak napravio prostrelnu ranu i napravio veliko razaranje naročito na izlasku, rekao je hirurg

A. Z. / Telegraf.rs

Doktoricu muž upucao na spavanju i pobjegao: Bore se za njen život

Foto: Telegraf.rs


Vladimir M. (40) koji je u noći između nedjelje i ponedjeljka pucao u vrat supruzi Mileni M. (35) u porodičnoj kući u Kragujevcu, i dalje je u kritičnom stanju, saopćeno je u Univerzitetskom kliničkom centru.

Međutim, kako se nezvanično saznaje od jednog hirurga iz tima koji je operirao nesretnu ženu operacija je bila izuzetno komplikcirana.

- Nakon komplicirane intervencije koju je jučer izveo tim hirurga, ona se nalazi u Jedinici intenzivne njege Službe za anesteziju i reanimatologiju, a njeno zdravstveno stanje se i dalje vodi kao uopšte teško sa životnom ugroženošću. Ona je bukvalno na liniji između života i smrti, njene povrede su izuzetno teške jer je metak napravio prostrelnu ranu i napravio veliko razaranje naročito na izlasku  - rekao je hirurg za "Telegraf.rs".

 

Podsjetimo, Milena M. teško je povrijeđena zbog još nepoznatih motiva jer njen suprug Vladimir M. pucao u nju, navodno dok je spavala.

Vladimir M. zločin je počinio pištoljem koji je imao u nelegalnom posjedu. Nakon toga je pobjegao iz kuće i bila je za njim raspisana potraga. U nekom trenuktu oko 15 sati on se navodno pojavio kući, kada je njegov otac pokušao da ga ubijedi da se preda i otme mu pištolj.

Međutim, u tome nije uspio. On je svojim automobilom potom otišao, ali ga je policija zaustavila na oko pet ulica dalje od porodične kuće.

Nakon dva sata pregovora predao se policiji. U jednom trenutku sa njim je navodno razgovarao i njegov brat, kako bi ga spriječili da izvrši saomoubistvo i da se preda, ali i da ne počini još neko zlo.  U svakom slučaju on se policiji predao oko 17:10 sati.

Više o:

Srbija Kragujevac
NA VRH

Podijeli članak na