OKRUŽNI SUD U DOBOJU

Vozio suprotnom trakom i usmrtio pješaka: Dobio godinu zatvorske kazne

Vozilo je guralo tijelo po kolovozu i došlo je do valjanja ispod vozila, usljed čega je dobio povrede u vidu iskrvavljenja iz rascjepa srca, pluća, slezene, jetre i crijeva i razorenja za život važnih moždanih centara zbog preloma kostiju lobanje

Vozio suprotnom trakom i usmrtio pješaka: Dobio godinu zatvorske kazne. ILUSTRACIJA

S. S. / Srpskainfo

18.5.2022

Željko Todorović (26) iz Modriče osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na godinu dana zatvora jer je, kako je navedeno u presudi, u modričkom mjestu Vranjak Audijem udario pješaka, sugrađanina Nebojšu Kojića (40), koji je kobnih momenata ležao na putu, u suprotnoj traci, a koji je potom preminuo. U presudi se navodi da se ova tragedija dogodila 24. juna 2020. godine oko 2:30, piše Srpskainfo.

– Todorović je upravljao vozilom iako je imao 1,18 promila alkohola u krvi, usljed čega nije bio sposoban da vozi – navedeno je u presudi.

Kako se dodaje, Todorović, krećući se vozilom iz pravca Modriče prema Doboju, dolaskom u Vranjak, nije išao desnom stranom kolovoza, nego je vozilom prešao na suprotnu saobraćajnu traku.

– Na toj traci se u tom momentu nalazio u ležećem položaju Kojić, glavom okrenutom prema centralnoj bijeloj liniji na kolovozu – ističe se u presudi.

Todorović je, dodaje se, svojim vozilom prešao preko tijela Kojića i to preko stomaka i grudnog koša prednjim lijevim točkovima automobila, te ga dalje pregazio.

– Vozilo je guralo tijelo Kojića po kolovozu i došlo je do valjanja ispod vozila, usljed čega je Kojić zadobio povrede u vidu iskrvavljenja iz rascjepa srca, pluća, slezene, jetre i crijeva i razorenja za život važnih moždanih centara zbog preloma kostiju lobanje, od čega je i preminuo na licu mjesta – dodaje se u presudi, pišu Nezavisne.

Osim na godinu zatvora, Todorović je osuđen i na zabranu upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od dvije godine, a ta kazna se računa od dana pravnosnažnosti ove presude, s tim što se vrijeme provedeno u zatvoru u nju ne uračunava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.