KODNOG NAZIVA ASSAULT

Velika akcija FUP-a: Izvršen pretres zbog utaje poreza

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Zenici izvršen je pretres nepokretne imovine pravnog lica u vlasništvu M.M. (1996) iz Žepča

E. Ć.

20.5.2022

Tokom pretresa službenika FUP-a. FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije realizovali su jučer operativno-taktičku akciju "Assault" zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela "Porezna utaja" iz člana 273. stav 3., a u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

- Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Zenici izvršen je pretres nepokretne imovine pravnog lica u vlasništvu M.M. (1996) iz Žepča, te je tom prilikom pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija o poslovanju, mobilni telefoni, registarske oznake i saobraćajne dozvole, kao i drugi dokazi koji se dovode u vezu sa počinjenjem krivičnog djela.

Lice se sumnjiči da je određeni vremenski period izbjegavalo plaćanja propisana poreznim zakonodavstvom Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno doprinosa socijalnih osiguranja i druge obaveze.

Nakon izvršenog pretresa i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta, službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalong tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju dalji rad u cilju dokumentovanja počinjenih krivičnih djela - saopćeno je iz FUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.