AKCIJA "JEZERO"

FUP uhapsio dilera: Pronađeni kanabis, amfetamini, puške i municija

Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, prerađivalo, pakovalo, dalje distribuiralo, odnosno te stavljalo u promet na tržištu HNK

S. S.

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona realizovali su operativno-taktičku akciju "Jezero" zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela "Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga"  i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Konjicu policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine vlasništvo E.Z. (1975) nastanjenog u Konjicu. Tom prilikom je pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj kanabisa, 29 biljaka koje asociraju na biljke kanabisa u različitim fazama rasta, oprema za uzgoj, određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu (Cannabis Sativa L.), bijela N.N materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin, tri puške, veća količina municije, dva samostrela, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku.

Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, prerađivalo, pakovalo, dalje distribuiralo, odnosno te stavljalo u promet na ilegalnom tržištu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nakon završenog pretresa lice je kriminalistički obrađeno i ispitano na okolnosti koje mu se stavljaju na teret, a Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područno tužilaštvo Konjic nakon provedenih vještačenja. Operativne aktivnosti provedene su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona – Policijske uprave Konjic.

Više o:

FUP Opojne droge
NA VRH

Podijeli članak na