AVAZ OTKRIVA

Preokret u istrazi o ubistvu u Velikoj Kladuši: Zašto je izuzet mobitel Ćerimovićeve supruge

Čeka se DNK analiza odjeće ubijenog Eldina Ćerimovića, supruga izbrisala sve poruke

Eldinu Ćerimoviću pucanu u leđa iz automobila. Avaz

Piše: B. Cerić

21.5.2022

Istražitelji MUP-a Unsko-sanskog kantona aktivno rade na pronalasku ubica Eldina Ćerimovića, čije je tijelo 3. maja pronađeno u naselju Gradina kod Velike Kladuše.

Još se utvrđuju mogući motivi, ali policija je na osnovu tragova pronađenih na licu mjesta sve više uvjerena da nije riječ o profesionalnoj likvidaciji.


Rane na grudima

Iz policije nam je potvrđeno da trenutno još niko nije uhapšen.

- Kolege na terenu rade s Tužilaštvom USK, tako da ne uzlazimo u istražne dijelove. Kada oni budu došli do određenih stvari koje možemo iznijeti u javnost, mi ćemo to i saopćiti - kazao je kratko za „Avaz“ Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

Poznato je da je patrola policije, po dolasku na lice mjesta, pronašla mrtvog Ćerimovića, koji je imao dvije prostrelne rane na grudima i povrede na glavi. Na licu mjesta pronađene su i čahure koje odgovaraju pištoljskoj municiji.

Eldin Ćerimović je upucan kada je oko devet sati ujutro krenuo na posao u jednu halu, gdje je radio kao čuvar.

Kako saznajemo, ubice su mu iz automobila pucale u leđa, a potom su tijelo vukli i ostavili ga pored ceste.

Od velike važnosti je DNK analiza odjeće ubijenog Ćerimovića, s koje su izuzeti tragovi za neophodna vještačenja.


U akciji „Escobar“ pronađena plantaža indijske konoplje. GP BiH

Nema svjedoka

Obavljeno je više pretresa, saslušano je više sigurnosno interesantnih osoba, ali, kako saznajemo, svjedoka likvidacije nije bilo.

Ono što je policiju zaintrigiralo jeste prilično hladan odnos Ćerimovićeve supruge, koja nije pokazivala nikakve emocije. Policija je izuzela njen mobilni telefon, nakon čega su bili iznenađeni, jer su utvrdili da je izbrisala sve poruke.

Istraga se, kako je ranije potvrđeno iz policije, vodi u više pravaca, kako bi se utvrdio tačan motiv ubistva.


Bio član grupe

Poznato je da je Ćerimović bio uhapšen u slučaju "Escobar", u okviru kojeg je u julu prošle godine Granična policija BiH na području Velike Kladuše, u blizini granice s Hrvatskom, pronašla 6.000 stabljika indijske konoplje u namjenski izgrađenom kampu. Tada je uhapšeno više osoba koje su bile organizirane u kriminalnu grupu Dine Muzaferovića, a član te grupe bio je i ubijeni Ćerimović, koji je kasnije postao svjedok saradnik. Optužnicu u ovom predmetu preuzelo je Tužilaštvo USK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.