IZ SRBIJE U HRVATSKU

Tijelo Mateja Periša dovezeno u Split: Evo gdje će biti sahranjen tragično preminuli mladić

Došao je do kraja i vodim sina kući, a srce nam je ostalo ovdje, rekao je Nenad Periš

Otac Mateja, Nenad Periš kod kovčega. ANA PAUNKOVIĆ

A. O. / Kurir.rs

21.5.2022

Sanduk sa posmrtnim ostacima Mateja Periša (27) stigao je u njegov rodni grad Split, u Hrvatsku.

Prema riječima izvora Kuira kovčeg sa tijelom tragično preminulog mladića dopremljen je na groblje Lovrinac u Splitu i nalazi se u kapali.

- Za sada još uvijek nije poznato vrijeme sahrane, ali pretpostavlja se da će biti u ponedeljak - kaže njihov sagovornik i dodaje da je kovčeg tek jutros oko pet sati krenuo put Splita.

Kovčeg stigao u Split. ANA PAUNKOVIĆ

Podsjetimo, u toku jučerašnjeg dana u crkvi Sv. Ante u Beogradu bilo je izložen kovčeg sa posmrtnim ostacima mladića iz Splita koji je nestao 31. decembra prošle godine, a njegovo tijelo nađeno je 18. maja nasukano ispod mosta na pontonu na Adi huju u Beogradu. Veliki broj građana juče se okupio u crkvi kako bi ispratilo Mateja i prisustvovalo misi koju je držao nadbiskup Stanislav Hočevar, a pridružio mu se i srpski patrijarh Porfirije.

Nenad Periš, Matejev otac, jučer se zahvalio okupljenima na svim molitvama i saosjećanju tokom svih 139 dana koliko je i trajala potraga za njegovim sinom i obratio se.

- Hvala Beogradu na velikom srcu koje mi je dao. Došao je do kraja i vodim sina kući, a srce nam je ostalo ovdje - rekao je Nenad Periš.

Nakon toga veliki broj okupljenih pozdravio se sa Nenadom. Porodica Periš zamolila je sve da se sahrana obavi u najužem krugu porodice i prijatelja, piše Kurir.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.