O NEREDIMA KOD ZAGREBA

Oglasila se policija: Jedan navijač hospitaliziran, zadobio teške tjelesne povrede

U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenih za kaznena djela i prekršaje

Ogromni neredi na autocesti. PIXSELL

A. O. / Index.hr

22.5.2022

Jedan navijač Hajduka sinoć je u sukobu policije i navijača zadobio teške povrede.

- On je hospitaliziran u karlovačkoj bolnici, ima teže tjelesne povrede, javio je HRT.

Podsjećamo, ogromni neredi na autocesti dogodili su se sinoć kod odmorišta Desinec između Zagreba i Karlovca, u Hrvatskoj. Policajce je napalo više stotina osoba te su bili prisiljeni pucati. Iz vatrenog oružja ranjene su najmanje dvije osobe.


Blokirali sve trake

- Dana 21. maja oko 21:35 sati, tokom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK Hajduk u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili - saopćila je policija.

Policajci su upotrijebili vatreno oružje.

- Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor, navode.

Uviđaj u toku

U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenih za kaznena djela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno učestvovale u napadu na policijske službenike te je povrijeđeno desetak policijskih službenika. Svi povrijeđeni su izvan životne opasnosti, stoji u saopćenju.

Pri stavljanju događaja pod nadzor, saobraćaj je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Uviđaj i kriminalističko istraživanje su u toku, zaključila je policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.