UBISTVO IZ OSVETE

Prolongirano suđenje Naseru Abaziju zbog razdvajanja postupaka

Sljedeće suđenje zakazano je 15. juna 2022. godine u 10 sati

Suđenje Naseru Abaziju. Avaz

Piše: Amina Zukić

23.5.2022

Na suđenju Naseru Abaziju, koje je održano danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu, zatraženo je od odbrane da se razdvoje postupci u odnosu na  njegovog oca Aliju Abazija, te Denisa Abazija, Valentina Abazija i Muhameda Abazija, koji su učestvovali u tučnjavi koja je prethodila ubistvu Erduana Abazija, na šta je tužlac pristao. 

Na suđenje u svojstvu svjedokinje pojavila Mešanović Evelina, koju je pozvalo Tužilaštvo KS, a koja je kobne noći zajedno sa svojim momkom obezbijedila prijevoz Aliji Abaziju i njegovoj supruzi do Živinica gdje se krio Naser Abazi.

- Mi smo komšije, u regularnim smo odnosima. Alija je zatražio prijevoz, pa je moj momak odlučio da mu izađe u susret. Krenuli smo, prvo su morali do Otoke, da nešto obave zatim do Živinica. Alija je rekao da treba da odemo po Nasera u Živinice i da ga odvučemo do Tuzle. Zatim su nas specijalci zaustavili i rekli da napustimo vozilo i da smo povezani s ubistvom, a mi ništa nismo znali o tome - rekla je Evelina Mešanović. 

Odbrana je slala četiri puta tužiocu prijedlog o sklapanju sporazuma o razdvajanju postupka, a peti je prihvaćen. Povodom toga sljedeće suđenje zakazano je 15. juna 2022. godine u 10 sati. 

Podsjetimo, Naser Abazi je priznao istažiteljima da je Erduanu Abaziju nožem nanio smrtonosne povrede po vratu. Sve je počelo od svadbe jednog od rođaka na kojoj je Erduan seksualno zlostavljao njegovu sestru. Erduan je poslije svadbe pobjegao od kuće i nije se vraćao. Naser je obećao da će ga ubiti ako ga pronađe. Alija Abazi, Denisa Abazi, Valentin Abazi  i Muhamed Abazi terete se za tučnjavu koja je prethodila ubistvu Erduana. Sve se dogovodilo 7. septembra 2021. godine u Buča Potoku u blizini OŠ "Avdo Smajlović", gdje je policija policija u večernjim satima pronašla mrtvog Erduana.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.