NESVAKIDAŠNJE

Pijan nazvao Hitnu, kada su mu došli na kućnu adresu, ukrao im vozilo

Kod S.K. utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,8 promila

Brčak ukrao vozilo Hitne pomoći. PU Dobo

A. Č.

25.5.2022

Policiji Brčko distrikta BiH prijavljeno je da je u srijedu oko 1:45 sati prijavljena krađa vozila Hitne pomoći.

- Kako je prijavljeno, po pozivu osobe inicijala S. K. iz Brčkog, tim Službe hitne pomoći je došao na adresu u ulici H. Šalapića u Brčkom, da bi nakon ulaska medicinskog tima u kuću, osoba S. K. otuđila vozilo Službe hitne pomoći i udaljila se u nepoznatom pravcu – navode iz policije.

Odmah nakon zaprimanja prijave, organizirane su hitne mjere potrage za otuđenim vozilom.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske-Policijska stanica Modriča, otuđeno vozilo i lice S.K. su pronađeni na području Modriče.


O događaju je upoznat dežurni tužilaca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, nakon čega je izvršen uviđaj na licu mjesta i otuđeno vozilo je vraćeno predstavnicima JZU Brčko.

Kod lica S.K. rođen 1979. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen u ul. H. Šalapića, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,8 promila, te je isti lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Krađa" - navedeno je u saopćenju.

Iz PU Doboj ranije su saopćili da je S. K. uhapšen u 3.45 sati, te da je vozilo Hitne pomoći pronađeno na parkingu benzinske pumpe na području Modriče.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.