ODRANIJE POZNATI POLICIJI

Hapšenja u Sarajevu: Izdavali nepostojeće vikendice za proslavu Nove godine

Obje osobe su povratnici u vršenju krivičnih djela, dok je za jednim licem aktivna operativna policijska potraga i centralna sudska potjernica

A. Zukić

Uhapšeni zbog prevare

Foto: Ilustracija


Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo su realizirali operativno-taktičku akciju zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela "Prevara“.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije su slobode lišili A.B. (42) i N.S. (42) nastanjenih u Sarajevu. Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koja pomenuta lica koriste, kojom prilikom su pronađeni laptop, mobiteli, sim kartice, certifikati, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Obje osobe su povratnici u vršenju krivičnih djela, dok je za jednim licem aktivna operativna policijska potraga i centralna sudska potjernica.

Navedena lica se sumnjiče da su određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske kreirala korisničke račune na internet stranici olx.ba s ciljem lažnog oglašavanja, a u vezi sa iznajmljivanjem vikendice za doček novogodišnjih praznika. Veći broj oštećenih osoba je unaprijed plaćalo nepostojeću uslugu, a pomenuta lica uplaćeni novac koristila u vlastite potrebe.

Nakon završenog pretresa će biti kriminalistički obrađena i ispitana na okolnosti koja im se stavljaju na teret, a Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo

NA VRH

Podijeli članak na