TUZLANSKI KANTON

Uhapšen mladić zbog kompjuterskih prevara, građane oštetio za 15.000 KM

Građanima pričinjena materijalna šteta od oko 15.000 KM

Policija mu pretresla pokretnu i nepokretnu imovinu. Ilustracija

Piše: B. C.

26.5.2022

Policija Tuzlanskog kantona privela je 25-godišnjeg D. M. iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio tri krivičnih djela "Računalne prevare" i jedno "Krivotvorenje isprave".

Protiv njega je još prošle godine nadležnom Tužilaštvu dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 16 krivičnih djela „Računalne prijevare“ i 4 krivična djela „Krivotvorenje isprave“.

Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a TK, Odsjek za borbu protiv organizovanog kriminaliteta je u toku 2021. godine i 2022. godine, zaprimili veći broj prijava počinjenih krivičnih djela „Računalne prijevare“ kojom prilikom je građanima pričinjena materijalna šteta od oko 15.000 KM.

- U cilju rasvjetljavanja ovih krivičnih djela službenici su, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva TK, te u saradnji sa drugim policijskim agencijama na području FBiH, poduzeli su niz istražnih mjera i radnji kojom prilikom je identifikovan mogući počinilac. Radi se o D.M., rođen 1997.godine iz Sarajeva.

Službenici Uprave policije MUP-a TK u saradnji sa službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, na području općine Ilidža, izvršili su pretresanje pokretne i nepokretne imovine koju imenovani koristi, a tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti tragovi i dokazi koji mogu poslužiti u daljnjem krivičnom postupku. 

Lišen je slobode i priveden u službene prostorije Uprave policije MUP-a TK radi kriminalističke obrade - navedeno je iz MUP-a TK.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.