RASVIJETLJENA KRAĐA

Lažno prijavio da su dvojica naoružanih razbojnika opljačkala zlataru u Busovači

Policija uhapsila M. M. koji je prijavio nepostojeće razbojništvo

MUP SBK: Rasvijetljeno razbojništvo. Avaz

B. C.

27.5.2022

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosnakog kantona, Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak i PS Busovača u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, uspješno su rasvijetlili razbojništvo koje je prema prijavi izvršeno u zlatari u Busovači.

- Naime, prilikom poduzimanja navedenih mjera i radnji došlo se do saznanja da je M.M. rođen 1982.godine iz Busovače lažno prijavio krivično djelo razbojništva, što je potvrdio u svom pismenom iskazu- saopćeno je iz MUP-a SBK.

Krivično djelo je počinio na način da je dana 25.05.2022.godine oko 15:45 sati u PS Busovača prijavio da je nad njim od strane dvije maskirane osobe izvršeno razbojništvo u zlatari koja se nalazi u ulici Marka Alaupovića, općina Busovača. U prijavi je naveo da su dvije maskirane osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem otuđile neutvrđenu količinu zlata, nakon čega su se uputile u nepoznatom pravcu.

- Zbog sumnje da je lažno prijavio krivično djelo „Razbojništvo“, protiv M.M. nadležnom Kantonalnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Lažno prijavljivanje“- navode iz policije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.