BIZARNO

Otac napadača koji je bacio bombu u lokal: Maltretirali su ga, pretukli i urinirali po njemu

Dragan i njegov prijatelj D. S. su mog sina prošle sedmice sačekali, izvukli iz automobila i pretukli. Udarali su ga kundakom i čekićem i bili su naoružani - tvrdi Mirko Radivojević

Ulazak u kafić Zorana R.. SCREENSHOT

S. S. / Blic.rs

27.5.2022

Dragan i njegov prijatelj D. S. su mog sina prošle sedmice sačekali, izvukli iz automobila i pretukli. Udarali su ga kundakom i čekićem i bili su naoružani - tvrdi za "Blic" Mirko Radivojević, otac Zorana R, muškarca koji je jučer zapucao na Dragana K. u bašti kafića u Inđiji, a potom je bacio bombu na taj lokal.

On tvrdi da priča nije baš takva kako se vjeruje.

- Tad kad su ga presreli urinirali su po njemu. Uzeli su mu automobil i tražili da im donese 4.000 eura da bi mu ga vratili - tvrdi on i dodaje:

- Naredna četiri dana su ga zvali, prijetili mu, govorili da će mu silovati sestru, ubiti porodicu..."

Mirko kaže da ga je sin lagao gdje mu je automobil svih tih dana i da nije znao šta se dešava sve dok mu sin nije uhapšen.

- Kod kuće je rekao da mu je automobil kod majstora. Odugovlačio je da bi skupio pare, a nije prijavio ni policiji šta se desilo, ni porodici - kaže on i dodaje da njegov sin Zoran nije bio ni kod ljekara kada je navodno pretučen.

On dodaje da je Zoran R. i ranije imao problem sa D. S, muškarcem koji je jučer bio u kafiću sa Draganom K. na kojeg je zapucao!

Zaglavio pištolj

- Prošle godine su se i potukli. Zoran mu je tada izbio zub - kaže Radivojević.

Podsjećamo, Zoran R. uhapšen je jer je jučer u Inđiji, u bašti kafića, pokušao da ubije, najprije hicem iz pištolja, a potom bombom Dragana K.

Do sukoba je došlo do duga. Prema jednoj verziji Zoran je od Dragana uzeo izvjesnu količinu novca na zajam i u zalog mu dao svoj automobil. Jučer ga je pozvao da se nađu u kafiću "kako bi mu da novac". Dragan je došao na dogovoreno mjesto s prijateljem, međutim kada se Zoran pojavio, prišao je njihovom stolu, i kako se vidi i na snimku sa sigurnosne kamere, odmah uperio pištolj u Dragana!

Zoran je jednom zapucao, ali je srećom promašio svoju metu. U tom trenutku Dragan je, vidi se na snimku, skočio na njega, dok su gosti koji su se nalazili u lokalu ili razbježali ili pokušali da se sakriju ispod stolova. Kako "Blic" saznaje, Zoranu je, srećom, u tom trenutku pištolj zaglavio.

On, međutim, nije odustao od svoje namjere nego je otišao do automobila, a potom se vratio sa ručnom bombom u rukama!

Bacio bombu i pobjegao

Dragan i njegov prijatelj su ga vidjeli i dali su se u bijeg u lokal. Dragan je krenuo ka drugim izlaznim vratima iz kafića koja vode do obližnjeg auto-servisa, dok se njegov prijatelj sakrio iza šanka. U tom trenutku Zoran je otvorio vrata lokala, bacio bombu unutra i pobjegao.

Eksplozija je napravila veliku materijalnu štetu u lokalu, ali žrtava, samo pukom srećom, nema. Dragana je geler pogodio u vrat i nanio mu posjekotinu, ali drugih povreda, srećom, nema.

Zoranov otac potvrdio je dio ove priče, međutim, on tvrdi da njegov sin automobil nije dao u zalog, već da mu je otet.

Bomba je pala između separea i šanka, ostavila je rupu u podu i napravila veliku materijalnu štetu u lokalu.

Zoran R. je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Istraga ovog zločina još je u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.