UDARALA GA TROJICA

Pretučen sin bivšeg fudbalera Crvene Zvezde: Dijete mi je krvavo izašlo na šetalište

Tinejdžer je, kako saznaje Blic, zadobio povredu nosa, polomljena su mu dva zuba, a zbog povreda završio je na VMA

Predrag Sikimić i njegov sin. BLIC.RS

S. S. / Blic.rs

28.5.2022

N. S, učenik osmog razreda OŠ "Dr Jovan Cvijić" u Smedrevu, i sin bivšeg fudbalera Crvene Zvezde, Predraga Sikimića, pretučen je prije nekoliko dana u blizini škole, saznaje "Blic".

Do napada je, kako saznajemo, došlo kada je jedan od školskih drugova dječaka pozvao da dođe iza zgrade. Ne sluteći ništa, dječak je otišao. U tom trenutku prišla su mu dva učenika sedmog razreda, a kasnije i jedan srednjoškolac, te su poslije kraćeg razgovora nasrnuli na njega i brutalno ga pretukli.

Tinejdžer je, kako saznaje Blic, zadobio povredu nosa, polomljena su mu dva zuba, a zbog povreda završio je na VMA.

Supruga predaje u školi

Kako za "Blic" objašnjava otac dječaka, sportista Predrag Sikimić, sve je krenulo od toga, kada je jedan dječak, rekao njegovom sinu tešku uvredu na račun majke, inače nastavnice koja predaje u toj osnovnoj školi i upravo toj dvojici dječaka-napadača.

- Moja supruga radi u toj školi, predaje fizičko. Da se razumijemo, ja školu ne krivim, to je dobra škola, gdje moj mlađi sin ide u peti razred, a stariji u osmi. Napad se desio na 30 metara od škole, u blizini banke. Zapravo, bilo je tu dosta statista koji su stajali pored zgrade, jedno njih 13 do 15, ali su samo njih trojica maltretirala mog sina - objašnjava Sikimić za "Blic".

Kako kaže njegova supruga predaje fizičko vaspitanje.

- Odatle sve i počinje. Jedan od njih je prethodno prokomentarisao i mom sinu rekao ružnu stvar o njegovoj majci, mojoj supruzi, i to je moje dijete čulo. Prenijeto im je dalje da se to mom sinu nije dopalo, da ga je pogodilo i tada su očigledno odlučili da ga napadnu - objašnjava Sikimić.

Kako dodaje, njegov sin N. S. je krenuo u školu oko 14 sati, kada ga je susreo drug i rekao mu da dođe iza zgrade, nagovijestio mu je da tu ima još dječaka, ali da je "sve sređeno".

- Moj sin je bez ikakve slutnje da će se dogoditi tako nešto krenuo iza te zgrade. Došao je, krenuli su razgovori nekoliko minuta i onda je počelo maltretiranje. U jednom momentu dječak sedmog razreda udara dva puta mog sina, i to ozbiljno, to je inače učenik moje supruge. Zatim prilazi još jedan, i pokušava da ga udari ali moj sin se odbranio, da bi na kraju prišao jedan srednjoškolac, dakle treći, i udara ga tri ili četiri puta. Poslije toga moje dijete izlazi na šetalište, krvavo, nailazi na profesora koji ga odvodi u školu - kaže on.

Dijete ima slomljen nos

Kako dodaje iz škole su ga pozvali i obavijestili o nasilju koje je njegov sin doživio.

- Išli smo u Hitnu, u Urgentni, kod inspektora i sada čekamo da sljedeće nedjelje tužilaštvo uradi svoj dio posla - priča Sikimić.

Policija je došla, i uzela izjave, dodaje otac, dijete ima slomljen nos, dva zuba su mu nastradala. Povrede nosa sanirali su na VMA.

- Moje dijete je bukvalno dobilo batine bez ikakve potrebe. Razumijem ja i godine, i čarke, i sve to, ali neke stvari se moraju rješavati i neka moje dijete bude posljednje dijete koje je udareno. Neke stvari moraju jasno da se targetiraju kao problem i da se rješavaju. Nasilje je nedopustivo, ni psihičko, ni uvredama, a kamoli fizičko. Svi smo uznemireni, prvo moje dijete koje trpi bolove, koje je doživjelo stres, moja supruga, mlađi sin, kćerkica, sve skupa je zaista dramatično, ali se svi pitamo pa zar je moralo da dođe do ovoga. Volio bih da se ovo nikome ne desi - zaključuje on.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je obavila uviđaj na mjestu tuče, a istraga će pokazati da li su u tuči korišteni neki metalni predmeti, obzirom da je dijete teže povrijeđeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.