ŽRTVE PRETUČENE

Strava u Meksiku: Mlade žene vrbovao preko oglasa za posao, pa ih zlostavljao i ubijao

Policija sumnja da je on povezan sa ubistvima najmanje sedam žena

Forenzičar fotografiše kuću navodnog serijskog ubice. Agencije

A. K. / The Guardian

3.6.2022

Vlasti u Meksiku uhapsile su muškarca koji se sumnjiči da je ponudama za posao preko interneta namamio najmanje sedam djevojaka,koje je prvo zlostavljao, a zatim ubijao.

Snimci sa nadzornih kamera pokazuju da se pomenuti muškarac na javnim mjestima sastajao sa žrtvama, a na jednom od videa, vidi se kako sa jednom od njih odlazi vozeći se na motoru.

- Policija sumnja da je on povezan sa ubistvima najmanje sedam žena - rekao je pomoćnik sekretara za javnu bezbjednost Rikardo Meija (Ricardo).


Jedostavno nestala

Posljednji u nizu sumnjivih slučaja je ubistvo 31- godišnje djevojke kojoj se gubio svaki trag nakon što je otišla na sastanak za novi posao, piše Guardian.

- Virdžinija Moreno (Viridiana) je napustila svoju kuću u Verakruzu i otišla je u hotel "Bienvenido" kako bi se sastala sa osobom koja joj je preko Facebooka ponudila posao, nakon toga je jednostavno nestala - kaže Meija.

Njen slučaj izazvao je veliku pažnju u Meksiku posebno nakon što su njeni rođaci protestvovali zbog njenog nestanka. Njeno tijelo koje je bilo u neprepoznatljivom stanju pronađeno je nekoliko dana kasnije, a policija je ovu djevojku identifikovala preko lične karte koja je pronađena u blizini mjesta gdje je ležalo njeno tijelo, kao i DNK analizom.

Tužioci su također rekli da je ovaj muškarac povezan i sa ubistvom 22-godišnje studentkinje koja je u aprilu tražila posao. On je djevojku krajem marta navodno namamio da se sastane sa njim u jednom kafiću, a zatim ju je on odveo u jednu berbernicu, gdje je najverovatnije i ubijena.


Imao saučesnicu

Tri dana kasnije policija je pronašla njeno tijelo.

- Žrtva je pretučena, sekusalno zlostavljana, a zatim i zadavljena - saopštila je policija.

Ono što je mnogima privuklo pažnju je činjenica da je ubica birao da se sa devojkama sastane na javnom mjestu naočigled velikog broja ljudi, kao i to što je uspio da ih ubijedi da dobrovoljno pođu sa njim, očigledno ubijeđene da im nudi posao.

Tužioci su saopštili da su tijela pronašli na različitim mjestima i da je većina njih bila umotana u plastične kese. On je također koristio niz pseudonima i od 2012. godine se nalazi na potjernici zbog optužbi za silovanje.

On je uhapšen zajedno sa još jednom devojkom za koju se vjeruje da mu je saučesnica.

Meksičke vlasti su jučer saopštile da su uspele da spase dvije djevojčice starosti 13 i 14 godina, koje su namamljene ponudama za posao, a koje su na autobuskoj stanici pronađene sa muškarcem koji je pokušao da ih kidnapuje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.