PODNESEN IZVJEŠTAJ

Prijavljeni automafijaši s Pala i Sokoca: U Sarajevu ukrali Mercedes pa ga u Laktašima rastavili na dijelove

MUP RS podnio izvještaj Tužilaštvu BiH protiv četiri osobe

Vozila sjekli na dijelove. Ilustracija

B. C.

6.6.2022

Uprava Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv četiri lica zbog sumnje da su u Sarajevu ukrala automobil Mercedes i u garaži u Laktašima ga rastavili na dijelove radi prikrivanja krivičnog djela i sticanja protivpravne imovinske koristi.

Lica čiji su inicijali Ž.K. iz Banja Luke, M.T. i T. P. sa Pala i M. M. sa Sokoca osumnjičena su da su 21/22. februar prošle godine izvršila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima teška krađa, prikrivanje i pranje novca, saopšteno je iz MUP-a RS.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su protiv Ž. K. podnijela Tužilaštvu BiH dopunu izvještaja zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem, te teška krađa za automobil Toyota koji je 7. avgusta prošle godine ukraden na području Sarajeva, a koji su 20. oktobra iste godine policijski službenici pronašli na poručju Laktaša. 

Riječ je o Želimiru Kneževiću iz Banja Luke, Marku Trifkoviću i Tomislavu Petroviću sa Pala te Miroslavu Milinkoviću sa Sokoca. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.