UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

Ovo je jezivi e-mail koji su jutros dobile škole: Prerezao sam joj grkljan, imam mnogo oružja, odnijet ću živote

Dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi dobilo je više od 200 osnovnih i srednjih škola širom Beograda

Policija na terenu. FONET

A. O. / Kurir.rs

8.6.2022

Dojave o bombama jutros je dobilo više od 200 osnovnih i srednjih škola širom Beograda, kao i jedan vrtić.

Policija provjerava objekte. 

Nove dojave o bombama počele su da stižu u ranim jutarnjim časovima, a mail sa istim sadržajem stigao je na adrese više različitih škola.


- Ne mogu u potpunosti da razumijem šta me tjera da napišem ovo pismo. Ovo će možda biti neophodno da bi se ostavilo bar neko objašnjenje za mnoge radnje. Četvrtak, 11. novembar 2021. Beograd, uveče. Vidio sam mladu djevojku. U meni se sve "srušilo", a ja sam jurio za njom. Čuvši moje korake, okrenula se, ali ja sam je sustigao, zgrabio za vrat i odvukao na smetljište. Počela je da se opire, a onda sam joj prerezao vrat nožem. Počinio sam 3 slična ubistva mladih djevojaka u Srbiji. Tijela su raskomadana i zakopana u poljima. Samo sam pokušao da posao obavim brzo i bezbolno. Umoran od ovog užasnog života. Ništa se ne mijenja – svi mi se smiju, niko ne vidi za šta sam sposoban. Ja nemam budućnost. Imam oružje. Mnogo oružja. Ubit ću se, odnoseći što više života. Ako postoji raj na svijetu, onda će djeca sigurno otići tamo, a ako nema raja, onda ću ih spasiti od patnje ovdje na zemlji - navodi se u mailu koji su primile škole širom Beograda, a do kog je danas došao.

Dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi dobilo je više od 200 osnovnih i srednjih škola širom Beograda, kao i jedan vrtić, a planirano je da nastava bude online u većem broju škola, piše Kurir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.