MONSTRUOZNI ZLOČINI

Pojavile se nove fotografije zločina klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Nikolu Mitića, klan je oteo u avgustu 2020. godine, nekoliko dana nakon ubistva Gorana Veličkovića Goksija, i to ispred ambasade SAD u po bijela dana

H. J. I. / Kurir.rs

9.6.2022

Veljko Belivuk i Marko Miljković. Arhiva

Tužilaštvo za organizovani kriminal prije nekoliko dana podiglo je novu, drugu po redu, optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovih saradnika, kojom se najmonstruozniji klan na našim prostorima tereti za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. Optužnica je prije nekoliko dana i potvrđena pred sudom.

Podsjetimo, Mihajlović je za sada prva poznata žrtva klana, jer je ubijen u aprilu 2019. godine u Ritopeku, pa onda spaljen u vikendici u Surduku. Nikolu Mitića, klan je oteo u avgustu 2020. godine, nekoliko dana nakon ubistva Gorana Veličkovića Goksija, i to ispred ambasade SAD u po bijela dana. Mitić je, kako se sumnja, Belivukovom "škodom" prebačen u bunker na Partizanovom stadionu, koji su pripadnici klana zvali "baza" i tu je brutalno mučen.

Mitić u bazi. Kurir

Kurir je došao u posjed fotografija koje su nastale u bunkeru i na kojima se vidi isprebijani Nikola Mitić kako sjedi na kauču. Osim njega, na fotografiji se navodno mogu prepoznati i Veljko Belivuk, ali i Srđan Lalić i svjedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji se naginje nad pretučenim Mitićem.

Da podsjetimo, Belivuk i Miljković sumnjali su da ih Mitić prati, a iz presretnute komunikacije sa Sky aplikacije moglo se vidjeti da je on to i priznao poslije mučenja, pa naveo da je radio zajedno sa Lazarom Vukićevićem, koga je klan ubio dva mjeseca kasnije. Osim toga, iz poruka se vidjelo i da su Mitića oteli dok su išli na Dedinje kod svog advokata.

Poslije mučenja u bazi, prebacili su ga u Ritopek, gdje su mu isjekli prst, udavili i zaklali, pa tijelo samljeli u mašini za mljevenje mesa i bacili u Dunav.

Mitić u bazi. Kurir

Oni su poslije zločina razmjenjivali poruke preko aplikacije Sky, vjerujući da policija ne može da presretne ovu komunikaciju. Kada su ga oteli, Belivuk je čestitao svima koji su učestvovali u "akciji".

- Svaka čast svima - poručio je Belivuk na njihovoj grupi za dopisivanje.

- Braćo, hvala. Svaka čast svima, ovo je desetka - dodao je Miljković.

Belivuk: Usred bijelog dana, pred ljudima, nema bezobraznije, sad ćemo da se maknemo.

Belivuk je sa ostalim pripadnicima grupe tada, kako kaže izvor Kurira, dao i instrukcije kako da se ponašaju.

- Ovo danas nema dalje, ovo je nešto što se ne dešava, rade nas, brate, šest mjeseci. Mi jedan dan uzmemo da ih radimo i oderemo im čovjeka, i to uzmemo ga, ovo niko, ovo "zemunci" nisu radili, ova naša braća starija, što se kaže, ne rade, neka, malo nam skače moral, najbitnije da ostane ovako, da cijeli grad, svi živi znaju za Kratosa (Marka Miljkovića, prim. aut) i mene, nek nas rade, mi smo naučili da se pazimo, imamo, brate, i finansije i logistiku da se pazimo, bitno je da vi ovako ostanete neutralni za javnost, a da kidamo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.