TUŽILAŠTVO ZDK

Zatražen pritvor za ubicu iz Visokog: Komšinicu nožem izbo po vratu i grudnom košu

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz svih zakonskih razloga

B. C.

O pritvoru će odlučiti Kantonalni sud Zenica

Foto: Ilustracija


Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja danas je podnijelo Kantonalnom sudu u Zenici, prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom H. M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 31. maja 2022. godine, na području grada Visoko, nakon kraće prepirke sa oštećenom R.N., istoj zadao više ubodnih rana hladnim oružjem, nožem u predjelu grudnog koša i jedan ubodni udarac nožem u predjelu vrata, te je na tako okrutan i podmukao način usmrtio.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz svih zakonskih razloga odnosno jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega. Također postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače ili da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora najmanje 3 godine ili teža kazna.

Radi se o posebno teškom krivičnom djelu, s obzirom na način izvršenja i posljedice krivičnog djela. Puštanjem na slobodu rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira - saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Zenica.

NA VRH

Podijeli članak na