ZAVRŠENO ROČIŠTE

Veljku Belivuku ukazana medicinska pomoć

Okrivljenom Belivuku ukazana medicinska pomoć zato što mu je skočio pritisak

Belivuk: Problemi sa pritiskom. Arhiv

A. Č.

13.6.2022

Početak pripremnog ročišta u postupku koji se vodi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića završen je danas kasno popodne. Sudsko vijeće je danas donijelo odluku da razdvoji postupak najprije u odnosu na Miljkovića, a nakon pauze i u odnosu na Veljka Belivuka.

- Nakon pauze, na prijedlog Tužilaštva, koji je sud prihvatio, odvojen je postupak i protiv Belivuka zato što je on rekao da mu je loše i nije mogao da prisustvuje današnjem ročištu - rekla je za „Blic“ advokatica Miljana Perendija i dodala da je okrivljenom Belivuku ukazana medicinska pomoć zato što mu je skočio pritisak.


Na današnjem ročištu je započeto je čitanje optužnice, a naredno će biti održano u srijedu, 15. juna.

Miljković je nedavno angažirao novog advokata, a izvjesno je da će mu biti potrebno vrijeme da se upozna sa obimnim predmetom. 

Suđenje u ovom postupku praktično se ne pomjera sa mrtve tačke od 8. marta, kada su se prvooptuženi obratili prisutnima u sudnici.

Pripremno ročište u postupku protiv klana Belivuk-Miljković do sada je nekoliko puta odlagano. Posljednji put odloženo je 24. maja, i to zbog Miljkovića koji je iznenada otkazao punomoć advokatu koji je preuzeo da ga zastupa nakon hapšenja njegovog prvobitnog branioca Dejana Lazarevića.

Tada se Belivuk ponudio da bude svjedok saradnik u slučajevima za ubistvo političara Olivera Ivanovića, smrti advokata Vladimira Cvijana i bespravnog rušenja u Hercegovačkoj ulici.

- Ako pristanete da pustite sve ovdje, a mene i Marka Miljkovića ostavite u pritvoru, nudim se za svjedoka-saradnika u slučajevima za Savamalu, Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana - rekao je tada Belivuk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.