AVAZ OTKRIVA

Elvedin Hodžić kojeg su pokušali ubiti uhapšen zbog bacanja bombe na kuću Lokvančića

Detalje i paljevinama i bombama u Hrasnici policija otkrila u istrazi protiv Rožajca i Čurića

Privođenje Vedada Rožajca. Avaz

Piše: B. C.

14.6.2022

U nastavku akcije u kojoj su u Hrasnici uhapšeni Vedad Rožajac u Ermin Čurić osumnjičeni za pokušaj ubistva Elvedina Hodžića na čiju su kuću su bacili dvije bombe, istražitelji MUP-a Kantona Sarajevo došli su do bitnih podataka o brojnim kriminalnim dešavanjima koja su se u posljednje vrijeme dešavale u ovom sarajevskom naselju. 

To je rezultiralo novom akcijom u kojoj su uhapšeni Nedim D., Armin Č. i Elvedin Hodžić za čiji pokušaj ubistva su uhapšeni upravo Rožajac i Čurić. 

Trojica novouhapšenih su osumnjičeni da su krajem prošle godine bacili dvije bombe na kuću vijećnika SDA Mahira Lokvančića. 

Kako portal "Avaza" saznaje, podatke za bacanje bombe na kuću Lokvančića istražiteljima je dao upravo Elvedin Hodžić oštećeni u istrazi protiv Rožajca i Čurića. 


Hodžić je za ovaj slučaj upro prstom na Vedada Rožajca, ali je na kraju uhapšen s Nedimom D. i Arminom Č. zbog sumnje da su na području općine Ilidža počinili devet krivičnih djela iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti).

Iz MUP-a je saopćeno da su njih trojica sa još dvije osobe koje su u ranijem periodu lišena slobode, vršili pomenuta krivična djela paljevinom i aktiviranjem eksplozivnih naprava, na štetu više oštećenih lica sa područja općine Ilidža, odnosno Hrasnice.

Osim za bacanje bombe na kuću Lokvančića, utvrđuje se njihova umiješanost u paljenje vozila pripadniku MUP-a Kantona Sarajevo kojem su prije tri godine zapalili Renault Scenic, te nedavno i Škodu Octaviju i Golf.

Također se rasvjetljava paljenje Passata sekretaru mjesne zajednice Hrasnica 2.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.