U BEOGRADU

Veljko Belivuk na optuženičkoj klupi: Nastavlja se suđenje klanu

Interesantno je da su okrivljeni pokušali da se „sakriju“ od objektiva fotoreportera noseći hirurške maske i naočale za sunce

Pristigli i pojedini advokati, a okrivljeni se brane sa slobode. NOVA.RS

A. O. / Nova.rs

15.6.2022

Pred Specijalnim sudom u Beogradu, nastavak pripremnog ročišta u postupku koji se vodi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, trebalo bi danas da bude nastavljeno.

U zgradu Specijalnog suda pristigli su pojedini advokati optuženih, ali i okrivljeni koji se brane sa slobode. Interesantno je da su okrivljeni pokušali da se „sakriju“ od objektiva fotoreportera noseći hirurške maske i naočale za sunce.


Visoke mjere

Kao i prošlog puta, pred zgradu Specijalnog suda pristigao je konvoj policijskih kombija, takozvanih marica u kojima se pod visokim mjerama obezbjeđuje dolazak okrivljenih iz pritvora.

Na prethodnom ročištu, nakon što je novi advokat Marka Miljkovića zatražio više vremena da se upozna sa predmetom, postupak je odvojen u odnosu na njega. Nakon što je sudija to saopćila, Belivuk se požalio da mu je pozlilo, pa je napravljena pauza na kojoj mu je ukazana medicinska pomoć. Odmah nakon toga, donijeta je odluka da se postupak odvoji i u odnosu na Belivuka.


Sedam ubistava

Pripremno ročište u postupku protiv klana Belivuk-Miljković dosad je nekoliko puta odlagano. Na prethodnom je pročitana optužnica do obrazloženja, te se pretpostavlja da će o tome danas biti riječi u sudnici.

Podsjetimo, grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za sedam ubistava. Optužnicu za posljednja dva, likvidacije Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, prošle sedmice je potvrdio Specijalni sud, piše Nova.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.