KOD DJEČIJEG IGRALIŠTA

Policija napravila zasjedu: Dječaci došli po kese marihuane

Kasnije se ispostavilo da su njih dvojica braća i da je stariji poslao da mlađeg kako bi umjesto njega pokupio pakete

Dječije igralište. KURIR.RS

A. O. / Kurir.rs

18.6.2022

Policijska patrola u Srbiji privela je braću (13) i (15) zbog sumnje da su u zidu jedne zgrade i rupi u blizini dječijeg igrališta imali štek u kome su pronađene dvije kese marihuane.

Izvor za Kurir su nakon saznanja o šteku policajci čekali ko će se pojaviti da ih pokupi, a nakon toga uslijedila su dva šokantna prizora kada su se dječaci pojavili kod stambene zgrade.

Mjesto istrage. KURIR.RS

- Policijska patrola otkrila je gdje se nalazi mjesto u kom je skrivana droga. Čekali su i posmatrali ko će da se pojavi da je pokupi. Na njihovo veliko zaprepašćenje pojavio se dečak, koji je pokušao da izvuče marihuanu iz rupe u zidu. Kada su mu prišli on se skamenio i nije ni pokušao da pobjegne niti da progovori - objašnjava izvor Kurira.

Dodao je da se nakon nekog vremena pojavio i dječak, koji je nešto stariji od prvog. 

- Kasnije se ispostavilo da su njih dvojica braća i da je stariji poslao da mlađeg kako bi umjesto njega pokupio pakete, jer ne izgleda toliko sumnjivo. Rupa u zidu nije bila jedini štek, pronađen je i još jedan, rupa u zemlji koja je bila pokrivena granama, daščicama i kamenjem.

Mjesto gdje se krila droga. KURIR.RS

Izvor je objasnio za Kurir da se, nakon što su uhvaćeni, stariji dečaka obratio policajcima i zamolio ih da puste njegovog brata, jer on nema nikakve veze sa drogom, već da je tu poslat samo kako bi izgledao manje sumnjivo.

Stanari zgrade u Zemunu gdje se dogodila zapljena narkotika ispričali su za Kurir da već duže vreme imaju problem sa dilerima i njihovim mušterijama koji se skupljaju u parku koji se nalazi nedaleko i od diječjeg igrališta.

- Gledali smo sa terase kako se sve dogodilo. Doveli su ih jednog po jednog da im pokažu gdje skrivaju drogu. Jedan je bio mali dječak, jedva svjestan toga šta se dešava. Izgledao je preplašen i uznemiren. Poslije je došao i stariji, a onda su inspektori iznijeli dva paketa koja su u blizini bila sakrivena - objašnjavaju stanari. 

Rupa u zemlji. KURIR.RS

- Stalno se skupljaju ovdje. Posebno noću, sjede na tim klupama konzumiraju droge, vrište i deru se. Ne možemo da spavamo od njih. Preko dana, uvijek je neko sjedio na klupama i motrio na mjesta gdje su se vjerovatno skrivali. U blizini je igralište i djeca su često tu, uvijek su rastjeravali djecu sa tih mjesta kada bi došli da se igraju.

Na mjestu gdje su pronađeni narkotici vršen je uviđaj i mogle su se vidjeti forenzičke rukavice, a na mjestu gdje se nalazio štek u zemlji vide se tragovi otkopavanja i rupa u kojoj je bila sakrivena upakovana droga.

Dvojica dječaka koji su uhvaćeni sa paketima marihuane u Zemunu žive nedaleko od mjesta gdje je droga skrivana, a njihove komšije ostale su u šoku kada su saznali šta se dogodilo.


Rupa u zidu zgrade. KURIR.RS

- Čitao sam o tome i ne vJerujem upravo. Ako je istina ovo što sam pročitao, njih dvojica žive u blizini sa majkom. Nekoliko žena žive same tu sa djecom. Imaju puno djece i ne žive svi tu, samo povremeno dolaze. Sa njim žive najmlađa djeca. Ne mogu da razumijem šta se tu dogodilo, oni su mladi i nikako mi ne ide u glavu da se oni bave time, posebno onaj mlađi dječak - ispričale su komšije, piše Kurir.rs.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.