KANTONALNO TUŽILAŠTVO KS

Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog nabavke, držanja i prevoza eksploziva

U optužnici je predloženo saslušanje 6 svjedoka, 4 vještaka, izvođenje 73 materijalna dokaza i oduzimanje privremeno oduzetih predmeta

Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje. KTKS

H. J. I.

22.6.2022

Postupajući tužioci Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo su podigli optužnicu protiv osumnjičenih Almedina Hodžića i Eldina Agušija zbog krivičnog djela Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Prema navodima iz optužnice, osumnjičeni se terete da su zajedno, na području Hercegovine nabavili i putničkim motornim vozilom prema Kantonu Sarajevo prevezli eksploziv (trotilske metke), ukupne količine 35 kg i 600 grama, da bi na naplatnim kućicama u Tarčinu, općina Hadžići, bili zaustavljeni i pretreseni od strane policijskih službenika Državne agencije za istragu i zaštitu.

Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje. Podsjećamo, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, za jedno lice je u ranijoj fazi istrage određivan pritvor, da bi se u istrazi prikupili dokazi o osnovanoj sumnji da su u izvršenju krivičnog djela učestvovale dvije osobe.

Tužilaštvo je istragu provelo sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, te je optužnici predloženo saslušanje 6 svjedoka, 4 vještaka, izvođenje 73 materijalna dokaza i oduzimanje privremeno oduzetih predmeta.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.