SKOVALI PAKLENI PLAN

Umalo ubili ženu zbog 92 KM, sata, mobitela i punjača

Jaca nagovorila Muamera da pokradu ženu jer je mislila da u stanu drži 30.000 KM

Brutalni razbojnički napad u stanu. Avaz

Piše: B. C.

23.6.2022

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) podiglo je optužnicu protiv Muamera Dizdarevića Mumija (25) i Jasmine Čabrić Jace (35) iz Doboja zbog razbojništva. Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Zenica.

Muamer i Jasmina terete se da su se u septembru prošle godine dogovorili da opljačkaju njenu bivšu svekrvu i svekra koji žive u Tešnju, a nakon što je Jasmina saopćila da u stanu drže 30.000 KM i zlatni nakit.


Upao u stan

Tog 10. septembra oko 20.30 sati Jasmina je Golfom 4, kojim je upravljao njen prijatelj J. M., došla iz Doboja u Tešanj, gdje je od bivše svekrve trebala preuzeti svog maloljetnog sina. Ispred svekrvine zgrade sastala s Muamerom Dizdarevićem.

Otišli su na prvi sprat, gdje joj 72-godišnja svekrva stanuje, te je Jasmina pozvonila, dok se Muamer sakrio na proširenje desno od ulaznih vrata, tako da ga svekrva koja je otvorila vrata nije mogla vidjeti. Jasmina je započela razgovor s bivšom svekrvom, a za to vrijeme je izašao Jasminin sin, kojem je rekla da je sačeka ispred zgrade.

Kada je dječak otišao, Jasmina je nastavila zagovarati ženu koja je izašla u hodnik, a u tom trenutku Muamer se iza njenih leđa provukao i ušao u stan.

Jasmina se sa sinom i prijateljem vratila u Doboj, a Muamer je ostao u stanu preturajući stvari u potrazi za novcem i nakitom. Kada je svekrva ušla u sobu i ugledala razbojnika, u prvi mah, uplašena i iznenađena, nije progovarala.

Muamer, koji je našao samo jedan zlatni prsten, prišao je ženi te je snažno, s obje ruke, udario u prsa, usljed čega je ona pala. Muamer ju je preskočio krenuvši prema dnevnom boravku, nakon čega je žena podigla glavu i počela da doziva pomoć.


Slomljene kosti

Prema optužnici, Muamer se vratio i počeo je snažno šutirati nogama u glavu, usljed čega je žena izgubila svijest. Zadobila je teške povrede opasne po život zbog brojnih lomova kostiju na licu i vilici, očnim dupljama i nosu.

Kada se uvjerio da žena nije pri svijesti, Muamer je nastavio s premetačinom te je ukrao ručni sat, fotoaparat, punjač, USB kabl, instalirani disk, telefon Samsung. Uzeo je i crnu mušku torbicu u kojoj su bili dokumenti, vozačka dozvola, invalidska akreditacija za parking i 92 KM. Nesretnoj ženi i njenom suprugu time je pričinio štetu od 900 KM.

Iz stana je izašao kroz prozor sobe, a koji je otvorio odmah po ulasku.


Svako je imao svoju ulogu

Prema njihovom dogovoru, Jasmina je prilikom dolaska po svog maloljetnog sina, koji je bio kod 72-godišnje svekrve, trebala zagovarati i zadržavati ženu za koju je znala da je slabo pokretna te da će biti sama u stanu. Dok bi je ona zagovarala, Muamer je trebao ući nesmetano u stan, uzeti novac i nakit te ga predati Jasmini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.