OTVORENO

Supruga ubijenog pjevača Envera Kolašinca kroz suze: Moj sin još misli da je on ranjen

Čak je čitao i značenje imena, na šta su mu krenule suze, rekla je Harisa

Enver i Harisa. AGENCIJE

A. O. / Objektiv

29.6.2022

Pjevač Enver Miki Kolašinac (43) iz Novog Pazara ubijen je prije tri sedmice, a njegov ubica još uvijek nije pronađen.

Njegova supruga Harisa Lotinac (33) u ispovijesti za Objektiv kazala je da još ne znaju ko je ubio njenog muža, ali se nada da će se i to saznati.

– Nemam predstavu šta se desilo. Ne znam koji razlog može da postoji da bi čovjek čovjeku uskratio život na taj način kako je neko Enveru. Ljudi treba da znaju da samo Bog daje sud svakom čovjeku na planeti, ma kakav bio – najbolji ili najgori. Bog će presuditi počiniocu ovog djela onako kako on to zna. Pošto znam da Bog sve zna, daje i uzima, za svoju djecu i sebe ću se snaći – rekla je Lotinac.

Zatim i objašnjava gdje se trenutno nalazi.


– Živim u Pazaru kao podstanar sa svojim sinom iz prvog braka i uskoro treba da rodim dijete iz veze sa Enverom. Oslanjam se na Boga i tražim pomoć od njega. Smatram da svaki građanin države Srbije ima pravo da u svojoj domovini živi udobno i bezbjedno, a naročito djeca koja nam se rađaju u Srbiji. Želim da budem primjer drugima da se sve može i da naša država nije ta iz koje treba da odlaze – kaže neutješna Harisa Lotinac.

Enver je ubijen 9. juna u gradu Buhtenu u Holandiji, u provinciji Limburg, ispred zgrade u kojoj je živio. Ubica je u njega ispalio više hitaca. 

Sahranjen je u rodnom Novom Pazaru, ali mu na posljednjem ispraćaju nije bila supruga iz prvog braka, sa kojom ima četiri kćerke. Sa Harisom je stupio u brak 30. avgusta 2020. godine.

Ne zna šta se dogodilo

– Moj sin iz prvog braka još ne zna što se dogodilo Enveru, misli da je ranjen. Postepeno mu govorim sve. Cijeli dan traži da ga zovemo na video-poziv. Rekao je da Enver liči na fudbalera Ronalda i želio je da se poruka dostavi Ronaldu – priča Enverova udovica.

Harisa kaže da će uskoro dobiti sina, čije ime još drži u tajnosti, po Enverovoj želji.

– Ime je Enver odabrao kada još nismo znali ni pol djeteta. Rodit ću sina koga je Enver sanjao. Čak je čitao i značenje imena, na šta su mu krenule suze. Ako bog da, odrast će u velikog i dobrog čovjeka – dodaje Harisa. 


Imali patnje

Ona je otkrila da su se ona i Enver upoznali tokom pandemije koronavirusa, kada nije mogao baš često da dolazi iz Holandije u Novi Pazar.

– Desila nam se takva ljubav poslije patnji koje smo imali. Prije nego što smo stupili u vezu, poslao mi je video-snimak na kojem pjeva pjesmu Šabana Šaulića. Uvijek je volio da pjeva, u kolima, svugdje. Razne okolnosti su izgledale kao prepreka za našu vezu, ali nije Bog dao dok se ovo najstrašnije nije desilo – otkriva supruga ubijenog pjevača, piše Objektiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.