NAKON KRAĆE BOLESTI

Preminula urednica BN TV-a Suzana Rađen - Todorić

Suzana Rađen Todorić je otišla a iza sebe je ostavila majku, muža i kćerku, ali i prazninu u srcima svih onih koji su je poznavali

S. S. / BN TV

Preminula Suzana Rađen-Todorić

Foto: AVAZ


Dugogodišnja urednica BN TV Suzana Rađen-Todorić preminula je danas u 13 sati i 45 minuta, nakon kraće bolesti, u bolnici u Bijeljini, piše BN TV.

Suzana Rađen Todorić rođena je 16. decembra 1962. godine u Sarajevu, ali je veći dio života provela u Jajcu.

Ugostila brojne poznate ličnosti

Završila je Fakultet političkih nauka u Sarajevu, a prve novinarske korake napravila je u Radio Jajcu, a rat je doveo Banju Luku gdje je radila u RTRS-u sve do 1997. godine.

Vrhunac u novinarskoj karijeri napravila je u BN televiziji, gdje je bila urednik Informativnog programa, a uređivala je i vodila više emisija među kojima je i kultni "Puls" i politički magazin "Crno na bijelo".

Bila je dopisnik mnogih regionalnih medija i dobitnik je brojnih priznanja i odlikovanja.

Suzana Rađen Todorić je bila i jedan od boljih poznavalaca političkih prilika ne samo u BiH, nego i u regionu, a u svojim emisijama ugostila je brojne ličnosti iz javnog političkog života.

Praznina u srcima

Najveća priznanja i zadovoljstvo u životu osim njene Mije, bili su obični ljudi, koji su je prepoznavali svuda gdje se pojavljivala. To joj je, kako je znala da kaže, satisfakcija da radi još bolje i da zastupa interese malih običnih ljudi, koji su joj vjerovali.

Suzana Rađen Todorić je otišla a iza sebe je ostavila majku, muža i kćerku, ali i prazninu u srcima svih onih koji su je poznavali.

Datum i vrijeme sahrane biće naknadno saopšteni.

NA VRH

Podijeli članak na