TUŽILAŠTVO VLASENICA

Vozač Pola optužen za nesreću u kojoj je poginula jedna osoba

Sofren Pavlović automobilom udario u motokultivator čiji je vozač smrtno stradao

Vozač motokultivatora podlegao povredama. Ilustracija

Piše: B. C.

2.7.2022

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu - Područna kancelarija u Vlasenici je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv Sofrena Pavlovića zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja. Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Vlasenici.

Optužnicom se Sofrenu Pavloviću stavlja na teret teška saobraćajna nesreća koja se desila 24. septembra 2021. godine u 17.25 sati na regionalnom putu Caparde – Šekovići, a u kojoj je smrtno stradao vozač motokultivatora.

Pavlović je, upravljajući automobilom Polo, u mjestu Papraća, općina Šekovići, prouzrokovao nesreću krećući se desnom kolovoznom trakom, iz smjera Capardi prema Šekovićima, brzinom od 82 kilometra na sat. Prelazeći iz blagog desnog preglednog zavoja u blagi lijevi zavoj, sustižući motokultivator Labin Progres s prikolicom, kojim je upravljao F. S., nije se pridržavao neophodnog odstojanja iza motokultivatorske prikolice dok na sigurnom dijelu puta ne izvrši pretjecanje.

Čeonom stranom svog vozila u sustizanju je udario u zadnju stranu motokultivatorske prikolice, usljed čega je vozač F. S. zadobio teške povrede od kojih je preminuo.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.