UŽASNE SCENE

Ubio se nakon što je beba preminula od vrućine u automobilu

Policija je u utorak u 11.30 ujutro po lokalnom vremenu dobila prijavu da je beba ostavljena u vozilu više sati, a potom je stigla dodatna informacija koja je ukazivala da je otac djeteta u svom domu i da "govori da će se ubiti"

S. S.

Ubio se nakon što je vidio da je beba preminula

Foto: ILUSTRACIJA: AFP


Policija savezne američke države Virdžinija objavila je da se čovjek ubio nekoliko sati nakon što je njegov 18-mjesečni sinčić umro, vjerovatno nakon višesatnog boravka u usijanom vozilu u Midlotijanu, prenosi Eastidahonews.com.

Policija je u utorak u 11.30 ujutro po lokalnom vremenu dobila prijavu da je beba ostavljena u vozilu više sati, a potom je stigla dodatna informacija koja je ukazivala da je otac djeteta u svom domu u Midlotijanu i da "govori da će se ubiti". Kad je policija stigla, pronašli su u kući tijelo deteta, a u šumi iza muškarca koji je umro od samonanijete rane vatrenim oružjem, kako se navodi u saopštenju. Istraga je ukazala da je "otac slučajno ostavio dijete u vozilu nekoliko sati".

- Kad je otkrio da je dijete umrlo, vratio se kući i unio dijete unutra. Potom je izašao van i ubio se - dodaje se.

Policija nije precizirala uzrok smrti bebe, ali je temperatura u Midlotijanu u utorak bila iznad 30 stepeni. U prosjeku 38 djece mlađe od 15 godina umre zatvoreno u automobilima po velikim vrućinama, navodi Nacionalno sigurnosno vijeće.

Više o:

Samoubistvo SAD
NA VRH

Podijeli članak na